Regndroppsmassage

Raindrop Technique eller Regndropps massage som det heter på svenska är framtagen av naturläkare D. Gary Young, forskare av eterisk olja och grundare av företaget Young Living. Han tog fram tekniken på 1980-talet för att behandla skolios och andra hälsoproblem med rygg och nacke. Raindrop Technique utvecklades på grund av att forskning visar att många former av spinal snedställning orsakas av muskelspasmer och inflammationsproducerande bakterier och virus som bor längs ryggraden. . Denna nervkittlande teknik är inspirerad av Lakotaindianerna i Nordamerika.

Raindrop Technique® – så mycket mer än bara en massage!
Föreställ dig känslan av att sjunka ner i en djup och lycksalig vilotillstånd, när någon gör den gamla tibetanska versionen av zonterapi på fötterna. När du sedan långsamt (även motvilligt) kommer tillbaka till din kropp för att lägga dig på mage, får du uppleva milda stänk av terapeutiskt rena eteriska oljor som sedan med fjäderlätta strykningar appliceras upp längst efter din ryggrad och dina trötta muskler. Det är svårt att bli mer bortskämt än såhär!

Om Raindrop Technique
Raindrop Technique är en spännande ny typ av massage, vilket kan utföras på både människor och djur. Förutom att utföras som en teknik i sig, kan de olika delarna av Raindrop Technique användas för att komplettera de flesta andra metoder, bland annat massage (alla former), zonterapi, bowen teknik, shiatsu, kiropraktik och sjukgymnastik.

Raindrop Technique har fått sitt namn från konsten att droppa (som regn) rena, terapeutiska eteriska oljor på ryggen från en höjd av ca 15 cm, så att oljorna interagerar med den fysiska kroppen samt energiområdet. Detta inspirerades av den indianska tron att när regndroppar faller kan de rena kroppen och anden. Eftersom de essentiella oljorna lätt kan tränga igenom huden och musklerna, fungerar tekniken på djupa nivåer av kroppen utan att det krävs hårt tryck eller kraft.

Stegen i Raindrop Technique
Det första steget är mycket enkelt. Det är en energi balansering. Young Living Essential Oils blandningen Valor appliceras på fötterna, och fötterna som sedan hålls. Detta steg kan ta 5 till 10 minuter. Valor hjälper till att balansera de elektriska energierna i kroppen och auran, och främja ett djupt tillstånd av avslappning.

I Raindrop Technique används sedan Vitaflex Technique, den antika tibetanska formen av zonterapi, i samband med olika Young Living eteriska oljor. Vitaflex teknik har sitt ursprung i Tibet för tusentals år sedan, långt innan akupunktur utvecklades.

Till skillnad från zonterapi, har Vitaflex Technique utformats för att skicka en elektrisk puls utmed nervbanorna i kroppen. Denna puls når områden i kroppen där det är ett avbrott i den elektriska kretsen som orsakas av toxiner, skadade vävnader eller förlust av syre.

Vitaflex teknik innebär en distinkt rörelse i händer och fingrar, och skickar mottagaren till ett ännu djupare tillstånd av avslappning eftersom de eteriska oljorna kombinerat med de elektriska pulserna lyfter kroppen och sinnet, och släpper spänningar, blockeringar och obalanser ..

Nästa steg i Raindrop Technique är där det har fått sitt namn. Mottagaren ligger på mage, och eteriska oljor droppas på ryggen och ryggraden från en höjd av cirka 15 cm. Detta innebär att oljorna interagerar med kroppens energifält (dess aura) redan innan de kontaktar den fysiska kroppen, och producerar en intensifierad effekt. Oljorna masseras sedan in i ryggen med hjälp av en mängd moderna massagetekniker och Vitaflex drag.

De Young Living® eteriska oljor som oftast används i tekniken är Oregano, Timjan, basilika, Cypress, Wintergröna, mejram och Peppermint, samt blandoljorna Valor och Aromasiez. Emellertid kan andra oljor tillsättas eller bytas ut om det skulle vara lämpligt och efter behov, inklusive oljor för att stödja känslomässig balans.

På grund av betydelsen av att endast använda eteriska oljor av högsta kvalitet och rätt chemotypes, ska Raindrop Technique utföras endast med Young Livings eteriska oljor.